Cursus Logopedie in een notendop

Signalering van logopedische problemen door leerkrachten

Voor leerkrachten in het basisonderwijs is het belangrijk dat ze logopedische aandachtsgebieden bij hun kinderen juist en tijdig signaleren.

Met het boek “P-p-p-pa-pegaai is jarig” kun je in je groep de kinderen meenemen in het spannende verhaal van de jarige Logo Lorre. De illustraties maken de logopedisch aandachtsgebieden heel beeldend zodat het makkelijk is om in de klas de praten over een logopedisch probleem. Het boek bevat een screeningslijst die het mogelijk maakt de verschillende logopedische problemen te herkennen.

Naast dit boek is de cursus “Signalering van logopedische problemen door leerkrachten” opgezet. De cursus biedt de mogelijkheid om logopedische problemen te signaleren en vervolgens voor te dragen voor een logopedische screening. De scholing heeft het karakter van een “workshop” waarbij enige voorbereiding en actieve deelname van de leerkrachten wordt verwacht. De scholing bestaat uit twee bijeenkomsten van ieder drie uur. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van videomateriaal om de logopedische problematiek te leren herkennen.

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten uit het  reguliere basisonderwijs die werken met kinderen  in groep 1, 2 en de betrokken (interne)  begeleiders.  Uiteraard is deze cursus ook erg  zinvol voor leerkrachten van groep 3 en hoger om  zich te bekwamen in het onderkennen van  logopedische problemen.

Kijk op Logopedie in een Notendop voor meer informatie

U kunt zich aanmelden via het Aanmeldformulier