Miriam Helsper

Na mijn studie logopedie (1991-1996) ben ik in 1996 gestart als praktijkhouder/logopedist in Logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Ik verzorg hier samen met mijn drie collega logopedisten de behandelingen in de gemeente Bunnik (Bunnik, Odijk en Werkhoven). Wij Behandelen alle logopedische stoornissen: stem, spraak, taal, gehoor, afasie, dysarthrie, slikstoornissen en stotteren, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Mijn specialisaties zijn: Ademtherapie (Hyperventilatie), stemtherapie, stotteren en presentatiecoaching.

Tijdens en na mijn studie kwam ik in aanraking met haptonomie, (dru) yoga, actief ontspannen en andere technieken waarbij het ademen een basale rol speelt. Gaandeweg zag ik bij voornamelijk stem- en stotterbehandelingen en mensen met veel spanningsklachten veel goede resultaten nadat intensief werd geoefend met het adem/bewegingspatroon en hoe de cliënt hiermee omgaat. Zie voor meer informatie: http://www.ademtherapie-aos.org

In 1999 ben ik gestart met Adem- en Ontspanningtherapie, Methode van Dixhoorn. In 2002 heb ik de driejarige opleiding afgerond en werkzaam als ademtherapeut. In 2012 ben ik begonnen als docent in opleiding Adem- en Ontspanningstherapie te Amersfoort.

Momenteel werk ik naast de dagen in de praktijk ook nog op de IVA te Driebergen (Instituut voor Automanagement) als docent Presentatietechniek.

miriam@logopediepraktijkodijk.nl

Miriam Helsper in het tijdschrift voor logopedie: Logopedie en Foniatrie en Arts en Auto