Yoga & adem

Yoga & Adem is een speciale yoga les waarbij Yoga gecombineerd wordt met Adem- en ontspanningstherapie op basis van de Methode Van Dixhoorn. 
Dit zijn makkelijk uitvoerbare adem instructies die je goed kunt gebruiken in het dagelijks leven om vrijer te ademen en te spreken. 


De yoga oefeningen zijn gebaseerd op Dru Yoga: een vloeiende vorm van yoga waarbij de reeksen en oefeningen veelal op het ritme van de adem worden uitgevoerd.
Een ontspannen les met praktische oefeningen die je ook in je dagelijks leven toe kunt passen.

Tijdens en na mijn logopedie studie kwam ik in aanraking met haptonomie, (dru) yoga, actief ontspannen, mindfulness en andere technieken waarbij het ademen een basale rol speelt. Gaandeweg zag ik bij voornamelijk stem- en stotterbehandelingen en mensen met veel spanningsklachten veel goede resultaten nadat intensief werd geoefend met het adem/bewegingspatroon en hoe de cliënt hiermee omgaat.

In 1999 ben ik gestart met Adem- en Ontspanningtherapie, Methode van Dixhoorn. In 2002 heb ik de driejarige opleiding afgerond en werkzaam als ademtherapeut. In 2012 ben ik begonnen als docent in opleiding Adem- en Ontspanningstherapie te Amersfoort.

Nu combineer ik mijn ervaring met de Adem- en Ontspanningtherapie, Methode van Dixhoorn met Dru Yoga in de speciale les Yoga & Adem. Met veel plezier geef ik ook op deze manier mensen tips om in het dagelijks leven vrijer te ademen en te spreken.